Zoeken in deze blog

22 maart 2014

If you can read this, you are not a train

Hauptbahnhof Osnabrück, december 2013
Het bord uit het vorige blog blijkt aan te geven dat voetgangers niet op de trambaan mogen komen, zo werd ons van verschillende kanten aangegeven. Mooi dat we het weten. Fijn ook te weten dat we kennelijk wel gewoon door de heg mogen lopen. 

In verschillende andere landen wordt een stuk duidelijker voor de gevaren van tram, trein en rails gewaarschuwd. Het bovenstaande bord (met de bijbehorende belijning) is bijvoorbeeld te vinden op menig station in Duitsland. Het maant de reizigers voor de lijn op het perron te blijven, een aanwijzing die - zo bleek uit onze eigen waarneming - vrij goed wordt opgevolgd. Tja, in Duitsland luisteren ze dus nog wél naar verstandige waarschuwingen.

Kennelijk zijn in de VS wat krachtiger technieken nodig om de boodschap bij de Yanks tussen de oren te krijgen. Zo maakte bordspotter Jeanine Nas ons attent op het onderstaande bord. Je zou bijna denken dat het een grap is, maar het bord is inderdaad terug te vinden op de website van de Californische vervoerder Trans Link. We wachten nog op hun antwoord op onze vraag of het bord in hun vervoersgebied ook echt wordt toegepast....