Zoeken in deze blog

Over ons

Borden in de openbare ruimte vertellen ongewild ook een verhaal over de mensen, de organisatie, het beleid erachter. Dat gaat soms goed, soms minder goed. Wij verzamelen en bespreken opvallende exemplaren.

Dit is het weblog van twee mensen die samen zo'n vijftig jaar ervaring hebben in onderzoek en advies op het gebied van criminaliteitspreventie en veiligheidsbeleid: Sander Flight en Marnix Eysink Smeets. Sander vertelde Marnix in 2013 over zijn hobby: foto's maken van bordjes op straat. Marnix moest glimlachen: hij ook! Een weblog was geboren: bordwatching.


Marnix Eysink Smeets en Sander Flight


Little stories with big meanings - gevangen in een simpel bordje
Bordjes zijn niet zomaar bordjes: het zijn stukjes gestolde communicatie tussen overheid en burger. Waaraan je niet alleen kunt aflezen wat die overheid kennelijk van die burger wil, maar ook hoe die overheid naar die burger (en nog veel meer) kijkt. De letterlijke boodschap van een bordje is daardoor vaak minder interessant dan de boodschap-achter-de-boodschap: de meer symbolische communicatie van het bordje. Zo wordt kijken naar opvallende bordjes niet alleen maar leuk, maar ook nog eens leerzaam. We hebben zelfs een voorlopige indeling in een aantal categorieën gemaakt: van BangBord tot BriljantBord > Bekijk de indeling hier.

Reacties welkom
We zijn erg benieuwd naar uw eigen foto's, verhalen en meningen. Bijzonder graag zouden we in gesprek gaan met de ontwerpers c.q. plaatsers c.q. beheerders van de borden die we hier bespreken. We staan echt open voor uitleg en toelichting, want alles wat wij op dit weblog doen blijft goed bedoeld giswerk. We hopen dat dit blog u aanspreekt. Deels omdat het amuseert, maar ook omdat het leerzaam is - voor onszelf geldt dat in elk geval.

Contact
Sander Flight:  website  |  mail 
Marnix Eysink Smeets:  website  |  mail