Doorgaan naar hoofdcontent

Veranderende omgangsvormen...

Zwolle, mei 2014

Ik weet niet wat u uw kinderen leert, maar ik breng mijn dochter bij dat gasten altijd voorgaan. Maar volgens dit - inmiddels veel gebruikte bord - is dat passé. Want je mag hier als auto te gast zijn, voor ga je zéker niet. Integendeel. Maak je klein en pas je aan, dat is de boodschap.

Je zou bijna denken dat dit bord een politiek statement is...

Populaire posts van deze blog

Zebrapaden: niet alleen de strepen maken verschil tussen wit en zwart

Een zebrapad is strikt genomen geen bord, maar we hanteren bij Bordwatching een ruimhartig bordbegrip. Zeker als er wat bijzonders te melden valt. En dat is er. Want wat blijkt uit een recent onderzoek ? Dat automobilisten aanzienlijk minder snel stoppen voor een zwarte man op een zebrapad dan voor een witte man op diezelfde oversteekplaats. Ai.....
Onderzoekers van Portland State University en de Universiteit van Arizona lieten drie zwarte en drie witte mannen, allemaal twintigers, in identieke kleding oversteken over hetzelfde zebrapad. Observanten noteerden hoe lang het duurde voordat een automobilist hen de ruimte gaf over te steken. 
Het ging om een pilot-studie, met daarmee een relatief beperkt aantal geobserveerde pogingen (n=168). De bevindingen moeten daarom met enige voorzichtigheid worden bekeken. Maar de verschillen waren zodanig groot dat de onderzoekers er toch al over durfden te rapporteren.

De zwarte mannen moesten bijna 30% langer wachten en zagen gemiddeld twee keer…

Het is groen en staat in een parkeervak....

Rood is de brandweer, blauw is de politie, geel is de ambulance. En groen is dan....?

        "De boswachter?"

Nee, fout. We doen het nog een keerRood is de brandweer, blauw is de politie, geel is de ambulance en groen is....?

"Het leger?"

Nee, ook niet. Je hebt nog één kans. Rood is de brandweer, blauw is de politie, geel is de ambulance en groen is....?

"Ik heb werkelijk geen idee. Zeg jij het maar"

De Veiligheidsregio!

        "De wát zeg je?"


Denk aan je stemvolume

Ringdijk, Amsterdam

Wat een sympathiek bordje. Het mikt ook vrij hoog. Niet het geijkte 'Denk aan de buren' maar: 'Denk aan je stemvolume'. Zegt ook wel iets over hun beoogde clientèle.
Ook bijzonder vind ik de korte en krachtige en positieve uitleg van de situatie: "Wij zijn blij met onze buren en houden onze buren ook graag blij! Bedankt voor jullie begrip."
Graag gedaan. Kijk ook eens naar die strakke vormgeving. Hier kunnen veel overheden nog wat van leren.